Källor till Fox News

Det finns mycket att läsa och titta på när det gäller USA:s (världens?) mest hatade (älskade?) tevekanal. Här är några tips:

www.foxnews.com
Duh! Självklart måste ni kolla in deras sajt, vars design naturligtvis går i Rött, Blått och Vitt. Här kan man kolla de olika programledarnas biografier och i skriftlig form läsa deras tevesända kommentarer. Det finns inte ett uns humor bakom denna sajten, tyvärr.

www.newshounds.us
Sajten som gör att man inte behöver titta på Fox News för att veta vad som pågår där.

Outfoxed: Rupert Murdoch’s War on Journalism
Dokumentär gjord av Robert Greenwald som även gjort Unprecedented – the 2000 Presidential Election och Uncovered – the Whole Truth about the War in Iraq. Under fyra månader spelade han in Fox News, dygnet runt, för att göra dokumentären. Ni kommer inte att tro era ögon vad USA:s största ”nyhetskanal” försöker slå i det amerikanska folket. Se den! Greenwald kommer snart med Unconstitutional – The War on Our Civil Liberties.

Lies, and the Lying Liars who Tell them, Al Franken
Ofantligt rolig dekonstruktion av Fox News och andra högerkrafter. Ett måste i bokhyllan. Franken har ett radioprogram varje dag och som man kan lyssna på: www.airamericaradio.com. Han har även skrivit klassikern Rush Limbaugh is Big Fat Idiot, också den ett måste i bokhyllan, om så bara för titeln.

Dude, Where’s my Country, Michael Moore
Fahrenheit 9/11 i bokform. Moore har även skrivit Stupid White Men. Man hittar Fox News personligheter överallt i Moores arbeten och med tanke på hur han figurerat på kanalen på senare tid (på Bill O’Reillys program och senare under det republikanska konventet) så kan jag garantera att de kommer att dyka upp i hans skrifter i framtiden också.

Michael Moore is a Big Fat Stupid White Man, David T. Hardy & Jason Clarke
Motboken till Franken och Moore. Har inte läst den, men titeln är klatchig, eller hur?

The Oh Really? Factor, Peter Hart
En motbok till Bill O’Reillys program med vad som måste vara ett av världens roligaste omslag (och ännu en klatchig titel). Kolla in det på amazon.com

Those who Trespass, Bill O’Reilly
Har inte läst den, men ett avsnitt i boken vann pris för årets sämsta sexskildring. Avsnittet används mycket frekvent i Frankens bok ovan.

www.drudgereport.com
Mike Drudge är den ärkekonservative ”reportern” som först avslöjade Lewinskyskandalen och som gärna spinner osanningar och lögner för att gagna sina republikanska sängkamrater.

Deliver us from Evil: Defeating Terrorism, Despotism, and Liberalism, Sean Hannity
Jag har, antagligen av en extremt undertryckt masochism, fått för mig att jag någon gång ska läsa denna boken. Hans förra bok, Let Freedom Ring, innehöll en tabell som jämförde Reagans beställningar av stridsvagnar 1986 (840 stycken) med Clintons dito 1996 (0 stycken). Meningen med det var att bevisa att Clinton urholkade den amerikanska armén, vilket, enligt Hannity, gjorde USA sårbart för attacker. Om Deliver… bara innehåller en bråkdel av liknande infantila och intetsägande jämförelser så kan den nog vara lika rolig att läsa som ett nummer av Larson. (I Lies… gör Franken en liknande tabell för att bevisa att det egentligen var Reagan som urholkade armén. Den tabellen jämförde inköp av hästar till militären: Abraham Lincoln köpte in 188.718 stycken medan Reagan bara köpte in 3 stycken.)

/Fred

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *