Libby blir Liddy

Så det var Libby som läckte Plames namn till pressen? Han åtalas nu för mened, falska vittnesmål och "obstruction of justice". Om han döms riskerar han 30 år i fängelse och ett skadestånd på 1,25 miljoner dollar. Vill man läsa hela åtalet på 22 sidor kan man hitta det här. Det ser inte bra ut.

Anklagelserna mot Karl Rove är inte ute ur bilden ännu. Undersökningen pågår fortfarande. Det är dock inte helt omöjligt att det går högre upp, men både Libby och Rove tillhör gardet som spelar ett högt spel med höga insatser och är beredda på att förlora allt. De kommer inte att tjalla på sina respektive bossar. Men både Bush och Cheney har nu förlorat den sista uns av kredibilitet man måste förvänta sig av ledarna för världens enda supermakt. Även om kanske Bush inte sällar sig till Nixon, så sällar sig I. Lewis "Scooter" Libby definitivt till G. Gordon Liddy. Då kan man förvänta sig en comeback som "sakkunnig" på Fox News om en si sådär tjugo år.

Det här inlägget postades i USA. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Libby blir Liddy

  1. Staffan skriver:

    20 år? Nej du, Fox glömmer snababre idag. Sekunden han kommer ut från ett eventuellt fängelsestraff sitter han i studion och sågar krigsmotståndare (oavsett vilket krig det då handlar om). Eller, det skulle inte förvåna om bolaget startar ett ”Inside Prison – with your host, Scooter”.

  2. Fred skriver:

    Jo, det är klart. Libby går säkert snabbare till FNC än Liddy, North och de andra kriminella som redan arbetar som pundits där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *