Mattesnillen

Sverigedemokraterna (Sd) har dragit igång en novemberkampanj som en språngbräda inför satsningen till riksdagsvalet 2006. De anser sig själva ha samma förutsättningar som Kd och Mp hade strax före de blev invalda i vår folkvalda församling. De har lärt sig av historien, och då menar jag inte bara retoriska tekniker från partidagarna i Nürnberg.

Om de har lärt sig av historien, så har de inte lärt av matematiken.

Novemberkampanjen som de nu dragit igång heter Enkel matematik. Huvudnumret utgörs av en pamflett med olika uträkningar gjorda på en tecknad svart tavla (att de numera är vita verkar ha undgått det annars så vita partiet). Ett exempel:

Företagsamhet + Enklare regler = Fler jobb

Hur lagstiftar man om företagsamhet? Ett annat exempel:

Fler poliser + Skärpta straff = Färre kriminella på gatorna

Man kan också ta bort gatorna. Ett till:

Mindre invandring + Högre krav = Lägre kostnader

Där kom det! Jag visste att de skulle få in invandringen där. Man skulle alltså kunna sammanfatta broschyren så här: Sverigedemokraterna anser att arbetslösheten är för hög, att brottsligheten är för hög och att skatterna är för höga. Enligt deras broschyr beror det på arbetslösa, kriminella invandrare. Enkel matematik.

Broschyren pryds av följande bild:

Falsk matematik 

Jag vet inte vad bilden egentligen försöker säga. Det första man lägger märke till är att barnet på bilden inte kommer fram till rätt svar. Det ser ut som om han får 3 gånger 3 till åtta, inte nio. Detta felet kan vara omedvetet, och då kan man dra den uppenbara slutsatsen att även enkel matematik är för svår för Sverigedemokraterna. Felet kan också vara fullt medvetet. Som synes är pojken på bilden inte blond.

Nu i veckan uteslöt Sverigedemokraterna Jimmy "den andre Jimmy" Windeskog för att han gjort rasistiska utspel om vice partiledarens indiska adoptivdotter. Det sista av räkneexemplen ovan visar på att utspelet endast är ett spel för gallerierna. Rasismen är inte övergiven, den försöker bara trollas bort bland nämnarna.

Det faktum att den vice partiledaren för Sverigedemokraterna adopterat en indisk flicka, och därmed bidragit till invandringen och en ökad mångkulturalism, tycker jag bevisar att verkligheten inte är enkel. Världen är komplex och kan inte reduceras till enkel matematik. Eller?

Sd + MaA = IG

Jo, kanske, ändå… 

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mattesnillen

 1. Steffo skriver:

  fina konspirations teorier du har om Sd. Trodde det bara var nazister som hade sånt. Väx upp.

 2. Fred skriver:

  fina sär skrivningar du har, Steffo. Och nej, det är inte bara nazister som har konspirationsteorier. Läs igenom Sd:s partiprogram (du har det kanske i bokhyllan), så hittar du några till.

 3. Martin Tunström skriver:

  Äh Fred, Sverigedemokrater förstår sig inte på humor. Länkar till ditt blogginlägg på min blogg.

 4. Mats skriver:

  Men snälla, hur skriver du en nia egentligen? Ungen gör ju helt rätt.

 5. Fred skriver:

  Jo, jag erkänner: Jag gjorde en illvillig tolkning av hur ett tecknat barn ritar en siffra endast för att göra en billig poäng om Sd. Men det är skönt att det är det enda i min post som du kommenterar, Mats. Då måste ju allt det andra vara rätt.

 6. Pingback: Tunström » Blog Archive » Sd + MaA = IG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *