Sprithets

Är ledamöterna i Högsta domstolen fulla, eller?

De friar Åke "Cancersvulsten" Green för hets mot folkgrupp. Anledningen är att HD inte vill gå emot Europakonventionen och riskera att ÅG frias i Europadomstolen. Trots att de inte vet exakt hur det hade gått så påverkar möjligheten att ÅG kanske frias HD till att fria honom redan nu.

Ifjol bad HD EU:s domstol om ett förhandsutlåtande i ett fall som gäller privatimport av alkoholhaltiga drycker. Regeringen vill begränsa importen för att behålla spritmonopolets ställning och HD kollar möjligheterna för att driva fallet vidare – något de alltså inte gjorde i fallet ÅG.

Spritmonopol – värt att drivas vidare

Hets mot folkgrupp – inte värt att drivas vidare

Dags att dra ner på ledamöternas hubba-hubba-saft, kanske… 

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *