Ring så firar vi

Från tisdagens nätupplaga av DN:

 

På fredag ska vi fira ihop med AM2 kl 15.00 i deras kök. Jag hoppas att ni alla kan avsätta en kvart innan i vårt kök då vi tänkte infria [Mr/Ms X:s] löfte om champagne efter det att en viss familj lämnat Sverige. I dag har jag fått bekräftat att verkställigheten avlöpte väl dock med fot- och handbojor samt poliser som blev påpucklade på traditionellt sätt med handväska. Så varm välkomna till vårt kök 14.45 för en skål.

 

Så lät det i ett mail från Annika Ring, handläggare på Migrationsverket i Solna. De firade alltså att en viss familj äntligen utvisades. Nu känner jag inte till några detaljer i själva utvisningsfallet, mer än att det handlade om en rysk familj med ett sjukt barn. Mailet visar däremot på en stor avsaknad av empati som inte hör hemma i en myndighet som arbetar med människor som kommer hit för att söka hjälp.

Ring förnekar att mailet skulle handla om en särskild familj. Det faktum att det dukades upp två flaskor ryskt mousserande vin, samt att det i mailet står "en viss familj", torde ta död på det förnekandet.

Artikeln om fallet kan hittas här.

Jag kommer själv snarast att sätta en flaska Dopff Brut på kylning. När de avskedar Ring, så firar vi.

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *