Skyltning

En längre semesterresa innebär oundvikliga kontakter med skyltar. De pekar än hit, än dit, och i fallet Charles de Gaulle-flygplatsen så pekar de alltid på fel håll. Vissa skyltar försöker sälja något, andra namnger en plats, och vissa skyltar visar på saker man får och inte får göra.

När jag över jul var i George Town, Malaysia, hade jag ett tydligt uppdrag: Jag skulle fotografera en skylt jag hade sett där för över fyra år sedan, när jag var där senast. Efter en dags letande i de koloniala kvarteren hittade jag den:

Obehöriga äga ej tillträde

Den var övermålad!!! Det rektangulära området i mitten av skylten som består av en något rödare nyans fanns inte 2001 då jag såg skylten senast. Det går kanske inte att urskilja (klicka på bilden för ytterligare förstoring), men någonstans under den något rödare färgen står en man med ett gevär och skjuter en annan man i ryggen. Obehöriga äga ej tillträde, indeed! Övermålningen visar dock på att utvecklingen går framåt. Nu blir man inte längre skjuten i ryggen om man klättrar över muren till Kustbevakningen. Avrättad, kanske, men inte bakifrån.

När jag väl fotat den skylten var jag på jakt efter ytterligare. I George Towns botaniska trädgård hittade jag denna:

Stoppa apan!

Stoppa inte upp bananer i… Nä… Reta inte nazi-apor… Nä… Kläm inte bananer framför… Nä… Jag vet inte, men det kostar 1000 spänn om man gör det i alla fall.

Jag hittade inte fler skyltar direkt, men jag lade märke till ett flertal namn på affärer och caféer som kanske borde tänkts igenom en gång till. Eller vad sägs om:

  • Top Mega Café – Ett hål i väggen som varken var top eller mega.
  • Bazooka Garment Clothing – Militärkläder? Nej, vanliga tyger.
  • Fatty Low Restaurant – Ett ställe för bantare? Nej, Fatty äger stället.
  • Slippery Señoritas – En nattklubb. Vet inte om det ingick gratis olivolja.
Det här inlägget postades i Världen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *