Valboll

För de av er som inte redan sett tecknen i valfläsket så är det valår i år. Beståndet är i bedrövligt skick. Med tanke på att det också är fotbolls-VM i år så är det kanske enklast att prata i fotbollstermer:

Startelvan ser sämre ut än någonsin och ingen av spelarna har prickat in formkurvan. På vänsterkanten är lagkaptenen Persson fast i gamla speltaktiker som mest påminner om matcherna på 70-talet. Vänsterforwarden Ohly är i någorlunda bra form, men har hamnat långt ut på kanten och befinner sig just nu off-side. Vänstermiljöfältaren Eriksson springer mest runt och vimsar utan en klar och tydlig strategi.

Högerkanten ser inte så mycket bättre ut. Centermittfältaren Olofsson verkar mest gnälla över hur dålig planen är och att laget inte samarbetar. Liberon Leijonborg har hamnat utanför på högerkanten och står och skäller på linjedomaren. Högerbacken Hägglund, som utgör lagets moraliska stöd, löper längs högerkanten utan att få bollkontakt. Högerforwarden, och lagets prettyboy, Reinfeldt verkar ha en tydlig lagstrategi, men lyckas inte ens samla ihop högerkanten kring ett gemensamt spel.

Även utanför planen ser det illa ut. Cheerleadergruppen Initiativet skriker utan att bli hörda, Juniklacken har tappat rösten och publiken sviker.

Nej, om man skulle ta och titta på riktig fotboll istället. 

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *