Afvisningar kräfva dessa drycker

Två handläggare på Migrationsverket använde sig av en avvisad mans boardingpass för att köpa sprit och cigaretter tax-free, enligt Migrationsverket själva (dock troligen efter ett avslöjande av Aftonbladet). Tjänstemännen följde med genom säkerhetskontrollen på Landvetters flygplats och efter uträttat ärende gick de och shoppade alkohol och tobak.

Med tanke på att Annika Ring fortfarande sitter kvar finns det väl inga tvivel om vad spriten ska användas till. Inte hos mig, i alla fall. Migrationsverkets rapport när det gäller bland annat Annika Rings avvisningshögtidligheter har kommit fram till följande slutsatser:

[Det är] enligt vår mening klart att e-postmeddelandena inte har skickats för att uttrycka tillfredsställelse med att någon utlänning tvingats lämna Sverige. Det har inte kommit fram något under utredningen som talar för att medarbetarna vid dessa enheter brister i frågor om förhållningssätt och etik. Vi vill dock understryka att de formuleringar som har använts i meddelandena naturligtvis inte är godtagbara.

Det är kanske på sin plats att återupprepa vad Ring skrev i sitt e-brev:

På fredag ska vi fira ihop med AM2 kl 15.00 i deras kök. Jag hoppas att ni alla kan avsätta en kvart innan i vårt kök då vi tänkte infria [Mr/Ms X:s] löfte om champagne efter det att en viss familj lämnat Sverige. I dag har jag fått bekräftat att verkställigheten avlöpte väl dock med fot- och handbojor samt poliser som blev påpucklade på traditionellt sätt med handväska. Så varm välkomna till vårt kök 14.45 för en skål.

Hur åtgärdas denna uppenbara brist på empati?

Det genomförs återkommande seminarier om bemötande och förhållningssätt m.m.
Handledning används i större utsträckning än i dag

Mentorskapet utvecklas och att möjligheten att byta arbetsuppgifter utökas

Det genomförs serviceundersökningar och att samarbetet med frivilligorganisationer m.fl. fördjupas

Expertstödet till mottagningsverksamheten förstärks

Hanteringen av medie- och säkerhetsfrågor utvecklas

Samverkan med andra myndigheter utökas

Migrationsverket skriver till regeringen om behov av ökade resurser

BÅDE seminarier OCH serviceundersökningar! De tar i med hårdhandskarna…

Jag kommer dock att upprepa mantrat: Avskeda Ring, så firar vi!

Läs mer om handläggarnas fortsatta eskapader med tax-freesprit och avvisningsfester på Migrationsverkets hemsida.

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *