Draw!

Inslagen om Dick Cheneys jaktolycka är fler och större än storyn förtjänar. Om det inte hade varit för en sak: Metaforerna är slående.

Beväpnad CheneyDick Cheney är ute och jagar oskyldiga djur. Han har ingen jaktlicens och det går rykten om att han kanske fått en och annan innanför västen. Han skjuter på det första bästa som rör sig – och han råkar träffa sin vän, en jurist, som måste in på akuten. Alla håller klaffen så länge det går i tron att det kommer att försvinna av sig själv. Mediadrevet får upp spåret och gör saken större än den egentligen är. Cheney med flera försöker spela bort korten tills vi tror att det hela inte har hänt på riktigt.

Denna grundstory kan man egentligen applicera på vilken politisk fråga som helst. Irak, Abu Ghraib, Guantanamo, Abramoff, Frist, DeLay, fan och hans mormor.

Den enda skillnaden är kanske att Cheney inte sköt sin vän med vilje.

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *