Anti Kerry

I veckan som gått mellan debatterna har kriget mellan Bush och Kerry trappats upp ytterligare och taktikerna har blivit, om möjligt, ännu smutsigare. Bland annat har ett företagskonglomerat som heter Sinclair Broadcasting Group beordrat sina 62 tevestationer att sända en dokumentärfilm som heter Stolen Honor: Wounds That Never Heal så fort som möjligt innan presidentvalet. Ett tecken på hur desperata de är att få ut filmen, och att få så många människor som möjligt att se den, är att de vill att den sänds utan reklamavbrott. Detta är något som är högst ovanligt i amerikanska tevekanaler, där man gärna klämmer in reklam i varje paus i NFL, och de är många. Anledningen till att Sinclairgruppen är så angelägna att få ut filmen är att de anser den ha ett stort nyhetsvärde. Lägg nu märke till att det inte är journalister som kommer med det avgörandet, utan företagsledningen.

Vad handlar då Stolen Honor om? – Jo, John Kerry. Men dokumentären är inte en objektiv biografi, eller ett hjälteporträtt, utan en ren och skär anti-Kerry propaganda. Den behandlar Kerrys arbete efter sina turer till Vietnam, då han var en dedikerad anti-krigsmotståndare. Filmen menar att han förådde sitt land genom att vara emot kriget i Vietnam.

Sinclairgruppen har fått en hel del kritik för sitt agerande. Flertalet demokrater och FCC, den amerikanska motsvarigheten till granskningsnämnden, försöker stoppa sändandet av dokumentären, eftersom de anser att den bryter mot kampanjfinanslagarna i USA (jodå, de finns faktiskt). Om detta hade Sinclairgruppen detta att säga:

If you use that logic and reasoning, that means every car bomb in Iraq would be an in-kind contribution to John Kerry. Weak job-performance ratings that came out last month would have been an in-kind contribution to John Kerry.

Det finns emellertid en annan logik som egentligen leder till att ”Stolen Honor” kommer att sändas. Samtidigt håller nämligen Michael Moore på med att försöka få Fahrenheit 9/11 att sändas i teve. Om den får sändas, så borde i rimlighetens namn också Stolen Honor få sändas.

Pajkastningen fortsätter, även om pajerna är fyllda med annat än rabarber.

/Fred

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *