V för Fox

I vad som måste vara den underligaste recensionen sedan Jan Aghed senast tyckte om en amerikansk actionfilm har Roger FriedmanFox News recenserat V for Vendetta:

a visually stunning, well-cast, action-packed and sensationally crafted film

Faux NewsEn bra recension, alltså. Eller?

there’s no way that first-time filmmaker McTeigue made “Vendetta” on his own. It’s simply too good, too well done, too complete a vision.

Friedman tycker alltså att filmen är för bra för att regissören James McTeigue ska kunnat ha gjort den själv. Hans argument är istället att bröderna Wachowski (the Matrix), filmens producenter, ska ha haft så mycket inflytande över filmen att regissören i princip suddats ut. Detta liknar resonemanget som länge surrat kring Poltergeist (Tobe Hooper/Steven Spielberg). Men förutom att han avfärdar McTeigue som en utbytbar dussinvara visar Friedman en okunskap kring filmhantverket över huvud taget; En mångmiljonfilm som Vendetta görs aldrig av bara en enda person.

V for VendettaMen detta är inte det konstiga med recensionen. Så här skriver han om bröderna Larry och Andy Wachowski:

We all know just how strange they are: by now the world is well-versed in brother Larry’s bid to be a transgender, and about his relationship with a dominatrix. It’s “Transamerica” for real, except instead of Felicity Huffman playing the part, it’s the man who helped think up “The Matrix.”

Larry Wachowski är transsexuell. Friedman tycker att det är så viktigt att han bara måste betona det i en recension av en film Larry och hans bror har producerat. Nödvändigtvis måste det också understrykas att transsexualitet är något konstigt.

Själv kan jag inte vänta tills jag får se V for Vendetta. Det var länge sedan man såg en film producerad av en S&M-älskande transa som tillsammans med sin bror tagit över regissörstolen från en regidebutant. Den kan väl bara vara bra.

Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *