Dicken siktas

Dick Erixon lyckades äntligen hitta en opinionsundersökning som visade ett bättre resultat än det jag nämnde i förra posten. Enligt Rasmussen tycker 41 % av amerikanerna att Bush gör ett bra eller ok jobb. 58 % tycker att han gör ett dåligt jobb. Dick är extatisk:

Temo har kommit med ny mätning om partiledarnas förtroende: statsminister Göran Persson har förtroende hos 33 procent av svenska folket. Detta kan jämföras med president Bush som har förtroende hos 41 procent av amerikanska väljarna. Ändå heter det ideligen i svenska medier att Bush har lågt förtroende.

Dick glömmer att nämna att Buffeln Perssons siffror är på uppgång. I december i fjol hade han 28 %. Bush är stadigt på nedgång.
Vi är alla skyldiga till selektivitet. När det gäller amerikanska opinionsmätningar är dock Real Clear Politics bäst. De väger samman ett flertal mätningar till ett medelvärde. Just nu har George W. Bush

36 komma 9 procent

vilket är högre än 33 % men lägre än 41 %. Siffrorna kan inte med någon måttstock benämnas som bra. Dicken har ingen måttstock. Han är för oinskränkt tryck- och yttrandefrihet och benämner de som inte vågat publicera Muhammed-teckningarna som fega. Han har själv inte vågat publicera dem. Dicken är också positivt inställd till att fängsla människor i koncentrationsläger utan möjlighet till rättegång. Och så kysser han Bushröv.

Jag hävdar att Dick Erixon är en symbol för exakt det som är fel med att rösta på något borgerligt parti till hösten. Att rösta på den borgerliga alliansen ger elitistiska meritokrater som Dick legitimitet. Tyvärr. Alternativet är att rösta på folkmordsförsvarande kommunister, yrande miljöpartister, eller maktfullkomliga socialdemokrater. Valet 2006 står mellan pest och kolera. Dick är råttan som bär på pesten.

Det här inlägget postades i Bloggar, Sverige, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *