Ohly okunnig

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly i Aftonbladet:

Kommunisten OhlyTala klarspråk om ockupationen. Sverige ska kräva att USA lämnar Irak och protestera mot USA:s hot mot Iran och länder i Latinamerika. Nu krävs en svensk utrikespolitik som talar klarspråk om ockupationen och protesterar mot en världsordning där USA tar sig rätten att sätta sig över folkrätt, mänskliga rättigheter och internationell lag.

Detta kommer från en kommunist som vägrar göra avbön. Visst, han vågar inte kalla sig kommunist längre, men han säger sig ha kvar värderingarna.

Dessa kommunistiska värderingar som under nästan ett århundrade satte sig över folkrätt, mänskliga rättigheter och internationell lag.

Lars Ohly, och alla andra som någonsin kallat sig för kommunister, verkar inte förstå att historien fortfarande minns. Historien minns Förintelsen. Historien minns USA:s stöd till Saddam Hussein och Usama bin Laden under 80-talet. Historien minns också Lenin, Stalin, GULAG, KGB, Afghanistan, Ungern och Tjeckoslovakien. Minnet sträcker sig även till Kulturrevolutionen i Kina och Fidel Castros övergrepp på den kubanska befolkningen.

Så länge Ohly inte kan tala klarspråk om sitt och sitt partis förgångna kan inte han komma med några som helst krav på hur Sverige ska sköta sin utrikespolitik. Ohly må ha ett kort minne, men historien har det inte.

Det här inlägget postades i Historia, Politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ohly okunnig

  1. Monica skriver:

    Jag tycker det är lite kul när Ohly och/eller Göran Hägglund uttalar sig om nånting faktiskt.
    Dessa företrädare för två små skitpartier. Förhoppningsvis kommer båda att *swischa* ut ur riksdan så det smäller i september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *