Ond Langballe

Folketingsledamot Jesper Langballe (bilden ngt modifierad)Danmark har skärpt reglerna för invandrare – igen. Nu krävs det att man har gått i skola i minst 12 år i hemlandet för att man ska få bli dansk medborgare. Man måste ta ett test – Danska 3 – som i princip innebär att man ska läsa finstilta byråkrattexter från exempelvis banker eller försäkringsbolag och sedan kunna redogöra för vad de innehåller. Ni vet, sånt som vilken vanlig infödd dansk som helst klarar utan några problem alls.

Varför skärper man språkkraven ytterligare?

Enligt Dansk Folkepartis talesman Jesper Langballe:

Det handlar om att sortera bort dem som inte är värdiga.

Men personer som heter Langballe får bo kvar?

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *