Glad i Malmö

Påsklovet nästan över och lägenheten nästan helt renoverad – det var den ledigheten… Men det finns ändå några saker att vara glad över (OBS! Viss lokalpatriotism kan förekomma):

Våren

Ljuset har återvänt och det mörka halvårets deprimerande väder börjar ge vika. Den största förändringen ser man i människors anskiten – de vågar visa tänderna i försiktiga leenden. Snart kommer gapskratten att utbryta. Uteserveringarna börjar fyllas av andra människor än de huttrande nikotinskorstenarna som de senaste sex månaderna försökt hålla gemenskapen uppe genom skallrande tänder. Blommor slår ut och knoppar brister – och det gör inte det minsta ont.

Din gata

En ny skånsk radiostation från Sveriges Radio. I större delen av Skåne hittas den på 100,6 MHz – i övriga landet på SR:s webradio. Alla talar skånska – något som även är stationens tagline – men med ett härligt Lindängenstuk. Musiken avbryts inte med reklam, väldigt sällan med prat och genren är RnB-Hip-Hop från 70-talet och framåt. Kommer att hittas på min radio lika ofta som den är påslagen.

Kvarnvideo

När vädret inte riktigt är det bästa kan man alltid bege sig till Sveriges bästa DVD-butik och botanisera. Priserna konkurrerar med internet, men utan frakten, och ibland även lägre. Utbudet är bäst i stan, trots den lilla ytan, personalen är hjälpsam och fynden är många. En given utflykt till Stora Kvarngatan 32 i Malmö.

Spegeln

Malmös näst bästa biograf, Spegeln, går bra just nu. Mycket tack vare Brokeback Mountain som drog stora skaror de senaste månaderna. Spegeln kommer att fortsätta vinna terräng om de håller sitt högklassiga utbud uppe. Malmös allra bästa biograf, Royal, är dock nere i en sunk som får mig att tro att SF försöker köra den i botten. Royal har Sveriges största duk, bästa utrustning och en härlig känsla – där visas just nu Scary Movie 4. Nåja, Spegeln ligger tre kvarter bort.

Så ja, nu har jag fått dela ut lite rosor till omvärlden, men jag är snart tillbaka med mer gnäll över högerstollarnas fasa över att fyra partier inte kan hålla sams (vi alla väldigt förvånade), över Bushkramarnas allt mer konstruerade försvar av sin komplett inkompetente idol, eller över sossarnas fortsatta maktfullkomlighet. Det finns mycket att vara förbannad på eller ledsen över också, men mer om det senare.

Det här inlägget postades i Malmö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *