Rättvisa och balans

Det var länge sedan jag gav Faux News Channel en känga så det börjar väl bli dags. En opinionsundersökning som undersökte hur väljarna uppfattade presidentvalet 2004 och huruvida det förekom valfusk eller inte har genomförts av OpEdNews. Den kom fram till följande:

 

Tabellen är uppdelad på förstahandsval när det gäller TV-nyheter – vilken kanal man i första hand tittar på för att få nyheter. Ungefär hälften av alla som tittar på TV-nyheter tror att valet 2004 innehöll oegentligheter. Men av någon "outgrundlig" anledning är det en TV-kanal som sticker ut – the Fox News Channel. Alla är överens – utom de som tittar på Bushs personliga megafon och rekryteringscentral. Inte konstigt att Dick Cheney inte vet vad som händer – när det gäller någonting över huvud taget.

Jag har visat screenshots från Fox News tidigare. Då har de varit inriktade på bröst (se här och här). På följande bild har de lyckats sätta lite sudd på vårtgårdarna, men missat vissa vitala delar – ja, ni ser kanske själva:

Fox Pr0n

Åter igen är det snuskgubben Neil Cavuto som är i farten. Jag trodde att jag skulle trubbas av, men nej – jag upphör inte förvånas över hur en "nyhetskanal" kan syssla med misinformation och dubbelmoral. Och nu har Sverige fått en motsvarighet på internet. Tack för det, Timbro.

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rättvisa och balans

 1. Peter skriver:

  Ja, och du är en lögnare. Fox News rapporterade om porr i USA. De sände inte porr.
  Hur många hjärnceller har du, och hur många lögner tror du att dina (eventuella) läsare tänker köpa?
  Försök att kritisera sakfrågorna istället. Är det något i NMI:s granskningar som du anser är fel? Visa det då och ge källor.
  Ingen är imponerad av lögnare som du, och dina (2 eller tre) läsare totalt har redan skärskådat dig.
  Du är minst lika propagandistisk som den kassa Fox News-kanalen.
  Lögnare.

 2. Fred skriver:

  Jag kan inte låta bli att le åt dina påhopp, men tack för att du sällat dig till mina läsare. Då är jag väl upp i 3 eller fyra nu.

  Fox News ”rapporterar” ingenting – det enda de sysslar med är att prata om nyheter som andra rapporterar. De pratade om porr på Your World w/ Neil Cavuto – jag har inte påstått något annat. Jag bara visade på dubbelmoralen att om man är upprörd över porrens ställning i USA – så kan man inte illustrera det med en djup penetration och en översuddad bröstvårta. Inser du inte det, ljuger du för dig själv.

  När det gäller NMI så har de ingen trovärdighet över huvud taget – främst för att tre personer jobbar där: Billy McCormac (som gjorde en Hassan med en DN-reporter och sedan inte vågade lägga ut hela ljudfilen på internet) – Michael Moynihan (som i sverigedemokratisk anda publicerat Muhammedbilder) – och Mikael Nussdorf (som tidigare gått under bloggnamnet Alicio Hernandez för att anonymt kunna önska livet ur vänsterskribenter). NMI har ingen trovärdighet som ”granskare” av media – det är bara en åsiktsmaskin som spinner nyheter på samma sätt som ”den kassa Fox News-kanalen”. De försöker undvika att ljuga, men deras spinn, vinkling och selektiva granskning går inte att ta fel på. Sedan Mediekritik la ner finns det ingen motsvarighet på vänsterkanten.

  Vad ljög jag om?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *