Balanserade lögner

Ett av MSNBC:s mer sevärda program är The Countdown med Keith Olbermann. Han är för vänstern och intelligensen vad Bill O'Reilly är för högern och vansinnet – och inte så sällan går Olbermann rätt så hårt åt Mr. Falafel (ett av O'Reillys välförtjänta smeknamn).

Nu i veckan exponerade Olbermann O'Reilly för den lögnare han är.

O'Reilly har vid flera tillfällen liknat massakern i Haditha, Irak, med massakern i Malmédy i december 1944 då amerikanska soldater sköt ner obeväpnade tyska soldater som gett upp. Mr. Falafel menar att sånt händer, även i de mer försvarbara krigen. Ett problem, bara: det är inte sant.

Det som hände i Malmédy, Belgien, i december 1944 var att 84 obeväpnade amerikanska soldater sköts ner av tyska SS soldater.

Eftersom Falafel hellre är högljudd än fel, lär vi aldrig få höra någon ursäkt. Istället försökte han täcka över problemet genom att fullständigt missleda folk i transkriptionerna av veckans program.

Så när högerstollar vill ha en svensk motsvarighet till Fox News blir jag lite fundersam. Vem skulle kunna vara Sveriges motsvarighet till O'Reilly

Det här inlägget postades i Historia, Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *