Bush trillar av vagnen

Hur full var Bush på G8-mötet?

Ryktena om hans påstådda smygsupande har tidigare gått sina rundor på internet, men nu har Bush börjat anamma Jeltsin, vilket får en att tro att kanske han faktiskt har trillat av vagnen.

Först har vi hans beskrivning av krisen i Mellanöstern där s-ordet ingick. Ett ord som fått amerikanska TV-nätverk att censurera presidenten, om de inte vill betala upp till 2,3 miljoner i böter. Att säga s-ordet ("shit" för oss icke-pryda) är väl ingen större grej, men hela beteendet under hans smygfilmade samtal med Blair är inte särskilt statsmannamässigt.

Mer allvarligt är nog hans Jeltsinaktiga beteende gentemot Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Hon såg inte helt bekväm ut i situationen och egentligen: Vilken ansvarsfull statsman beter sig så mot en jämlike? Hade Bush gjort det om det hade varit en man?

Nu kan det mycket väl vara så att Bush inte alls var full, utan att det är så han beter sig i vanliga fall. Det gör det inte mindre skrämmande. Vi talar trots allt om världen mäktigaste man. För lite highlights de senaste åren kan man alltid kolla lite på Letterman.

Det här inlägget postades i USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *