Rollspel i Skåpet

I mina yngre tonår spelade jag lite Drakar och Demoner. Jag var aldrig särskilt förtjust i det, men jag slukades helt av kringmaterialet. Jag älskade att skapa världar, kontinenter, länder, städer, folkslag. I Mutant var skapandet av miljöer ännu roligare – spelandet var det fortfarande inte. Med världarna jag skapade hände ingenting. De ligger antagligen fortfarande nedpackade i någon låda på mina föräldrars vind.

Jag kom att tänka på mitt gamla tidfördriv när jag läste igenom 2006 års politiska program för Skånes Självständighetsparti (SSP).

Valet i september 2010 blir till vad skåningarna kallar det skånska parlamentet.

[…]

Nyårskvällen 31 december 2010 [föklaras] Skåne självständigt från och med den 1 januari år 2011. Därefter blir Skåne en förebild för Sverige.

Hela SSP:s partiprogram är fyllt av liknande sci-fi-betonade fantasier. Det verkar som om Carl P. Heslow och Harry Franzén suttit i sina föräldrars källare och slagit T-20:or om vilka frågor som ska betonas inför valet.

Tyvärr dominerar – som man kan förvänta sig av Hauptübersturmführer Herslow och Kommendant Franzén – fobin gentemot islam. Citat från SSP:s politiska program 2006:

SSP vill helt avlägsna islam från Skåne. Den som inte vill avlägga trosbekännelsen "Jag tror på Skåne och inte på islam, skål" och då skåla i lättöl, får flytta härifrån.

Det låter som om herrarna med de skånskklingande namnen Herslow och Franzén skålat i annat än lättöl. Bilden intill, som föreställer Herslow när han står och tigger utanför Systembolaget i Limhamn, är kanske ett bevis på att SSP:s politiska program tillkommit under alkoholens starka influens.

Vid valet 2002 fick Skånepartiet 3,9 % i Malmö – 2 mandat i kommunfullmäktige – och därmed en pulpet där Herslow och hans reliker gelikar kan spy galla på det mångkulturella samhället. Det återstår att se i höst om Skåne blir självständigt 2011, eller inte. Min gissning: Inte.

Ett förtydligande: Herslow tiggde röster utanför Systemet, inte pengar. 

Det här inlägget postades i Malmö, Politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rollspel i Skåpet

  1. Peter Perskull skriver:

    Tänkte bara tala om att om spelen är i bra skick kan du lätt få ett par hundra per spel. I övrigt tack för en trevlig blog

  2. Fred skriver:

    Hmm… ett par hundra… det var nog vad jag gav för dem en gång i tiden…

  3. Åke Persson skriver:

    Läs den här hemsidan och du blir glad

  4. Pingback: CP i närradion | Electric Sheep

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *