Stoppa galenskaperna!

Israel bombade ett dussintal byggnader i Qana i södra Libanon och dödade 54 människor varav 37 barn. Israel bombade Qana för tio år sedan också och dödade då mer än 100 civila.

De säger att de är ute efter Hizbollah. Om det är sant är verkligen detta det bästa sättet – att bomba urskillningslöst och hoppas att man får någon terrorist på köpet? Tror de verkligen att Hizbollahs medlemsantal sjunker genom att döda Libanons män, kvinnor och barn?

Logiken bakom Israels agerande verkar vara lånad från Hizbollah. Om man bara dödar tillräckligt många oskyldiga människor så får man som man vill. Har det fungerat för Hizbollah? Har det fungerat för Al-Qaeda? För IRA? För ETA? Kommer det att fungera för Israel? Svar, naturligtvis: Nej.

Och ändå fortsätter man mäta penisar och kissa revir – med oskyldiga offer som följd. Sluta, för helvete!

Läs:

Myten om att gömma sig bland civila 

Det här inlägget postades i Världen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *