Saknad eller inte saknad

[tag]Fox News[/tag] Channel ska sluta sändas på TV8.

1. Jag kommer att sakna Fox News

Hur ska man nu kunna se Mr. Falafel bekämpa liberala professorer på amerikanska universitet?

Hur ska man nu kunna trollbindas av komikerparet sadisten Sean Hannity och masochisten Alan Colmes?

Hur ska man nu kunna får reda på när nästa rika vita flicka blir mördad i Karibien med hjälp av Greta van Susteren?

Hur ska man nu kunna fånga senaste nytt på underklädes- och bröstfronten med hjälp av Neil Cavuto?

Hur ska man nu kunna följa Kriget mot Julen 2006 med John Gibson som härförare?

Hur ska man nu kunna förundra sig över Brit Humes imponerande likhet med en tecknad hund (Droopy)?

Hur ska man nu kunna lyssna på USA-nyheter från ett amerikanskt perspektiv med Thunderbird-dockan Shepard Smith

2. Jag kommer inte att sakna Faux News

Jag kommer att besparas sextrakasseristen Mr. Falafel när han river upp ett nytt rövhål på någon stackare som inte vet att han sitter mitt emot ett större ego än Gud själv.

Jag kommer att undkomma foxfascisten Sean Hannity, som aldrig lyckas ställa en ovinklad fråga, lyssna på ett uppriktigt svar, eller låta snälliberalen Alan Colmes ta någon som helst plats i programmet. 

Jag kommer att slippa se på när en av kanalens få liberala röster, Greta van Susteren, förpassas till att göra Human Interest Stories som inte på något sätt får handla om politik.

Jag kommer att befrias ifrån Neil Cavutos uppenbara gubbsjuka och patetiska försök till att göra ett ekonomiprogram som aldrig handlar om ekonomi.

Jag kommer att bli kvitt John Gibsons utvecklingsstörda försök att hitta antikristna, antivita och antikonservativa konspirationer vart han helst tittar.

Jag kommer att förskonas från Brit Humes ultrakonservativa politiska analyser och låtsat objektiva kängor åt den amerikanska vänstern.

Jag kommer att bli av med Shepard Smiths fåniga trailer-röst och spetsfundiga nedlåtande kommentarer till nyheterna han läser upp.

3. Jag skiter i vilket

[tag]TV8[/tag] har blivit en bättre kanal på senare tid, och att de slopar Faux News gör kanalen bättre. Visst, det finns vissa högerstollar, som Dick Erixon, som ber vid Rupert Murdochs och Roger Ailes pungkulor för att de breddar den amerikanska debatten åt det brunpatriotiska och dumnationella hållet, men ju fler som slipper titta på röd-vit-blåa animationer med bombastiska film-soundtrack till nyheterna desto bättre. Sverige är dumt nog som det är utan att en amerikansk kabelkanal måste bidra till det.

Fox News ersätts med [tag]Deutche Welle[/tag] och om det är bättre eller sämre vet jag inte. Om det är en kanal som vågar ställa de utmanande frågorna till makthavarna (oavsett färg eller väderstreck) så är jag på. Om det är en kanal som gör de djuplodande och dagsaktuella reportagen så breddar det debatten automatiskt. Och om det är en kanal som inte ligger i knäet på några enskilda regeringar, företag eller organisationer, så sitter jag som klistrad. Jag tvivlar, men jag ger kanalen en chans.

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *