Kd svarar

Min fråga från förra posten har fått ett snabbt svar från Kristdemokraterna

Hej,

Om vi får förtroendet att ta över regeringsmakten i höst, kommer vi omedelbart sätta igång ett arbete med att skapa tre inriktningar i gymnasiet: studieförberedande program, yrkesförberedande program och lärlingsutbildningar. I väntan på de kursplanerevideringar som då krävs, kommer huvudlinjerna i de beslut som tas nu att gälla.

Vänliga hälsningar

Inger Davidson

När det gäller reformen 2007 så kommer den således att fortgå med de föreslagna förändringarna, tills Alliansen har enats om en ny förändring av gymnasieskolan inom mandatperioden. Alltså förändras gymnasieskolan i enlighet med de elva stegen, oavsett vem som sitter vid makten efter valet. Att veta svaret före valet är bra – att inget förändras oavsett vem som vinner i september känns lite mindre bra. Att gymnasiet dessutom ska genomgå ännu en stor reform inom fyra år verkar huvudlöst.

De övriga allianspartierna får dock gärna svara också…

Det här inlägget postades i Politik, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *