Valmanifest – klipp och klistra

Ögnade igenom Alliansens valmanifest. Inger Davidsons svarmin fråga om gymnasiereformen 2007 verkade vara marginellt omskrivet från manifestet:

Gymnasiet ska innehålla tre inriktningar. Studieförberedande program ska premiera fördjupning i teoretiska ämnen och ge grundläggande högskolebehörighet. På yrkesförberedande program och lärlingsutbildningar ska man fokusera på karaktärs- och yrkesämnen och eleverna ska inte behöva läsa de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet – om de inte vill.

Alliansen väljer alltså att inte ta ställning till reformen som redan är planerad att infalla inom deras eventuella mandatperiod. Istället förordar de ytterligare reformer på de som implementeras i augusti 2007.

Således får vi en gymnasiereform utarbetad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, med modifikationer av Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centern. Vi kommer att få ämnesbetyg i en kursutformad skola oavsett vem som vinner valet. Ah… Demokrati… 

Det här inlägget postades i Politik, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Valmanifest – klipp och klistra

 1. Magistern skriver:

  Har märkt att ofta skickar de (politiska representanter) något sorts standardsvar på allmänhetens frågor. Har haft en längre korrespondens med folkpartiet i vintras, där svaren på mina frågor kunde läsas på deras hemsida. När jag krävde förtydligande på mina frågor, så blev svaret: inget svar.

 2. Magistern skriver:

  Glömde: kan inte köra din blogg i RSS Feed. Den vägrar. Följande felmeddelande kommer upp:
  Error parsing RSS XML: Undefined root element: html

 3. Fred skriver:

  Jag tror att feeden (?) ska vara ok nu. Det var antagligen inte fel på själva feeden, utan i WordPress. I en av deras php-filer skrivs Rss så här: RSS. Jättestor skillnad, eller hur? Dessutom lägger WordPress till lite extra ”element” när man syndikerar hela posterna. Syndikerar man bara summeringar så ska det funka. Som nu, förhoppningsvis. Teknikens under…

  Angående din kommentar:

  Jag är innerligt trött på politikers upprapade Talking Points (sv. övers.?), som egentligen innebär att de inte svarar rakt på en enda fråga. Jag tror inte ”ja” eller ”nej” existerar i deras vokabulär. Undvikande och i svävande termer verkar vara standard. Är det konstigt att man är helt rådvill inför valet i september?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *