Colbert kickar Chucken

Budapest i Ungern hade nyligen en omröstning om namnet på en bro i staden. Efter någon månads röstning på en lokal hemsida ledde Chuck Norris med 11% av rösterna. Chuck Norris, ni vet, han i Walker Texas Ranger. Chuck Norris-bron. I Budapest. Det har en viss klang…

Den åldrande karatestjärnans glädje varade inte så länge.

Den före detta Daily Show-medarbetaren, och numera talkshow-värden, Stephen Colbert, fick nys om tävlingen och bad tittarna rösta på honom istället.

Det gick över förväntan.

Nu veckan utropades Stephen Colbert som preliminär vinnare, med 17.000.000 röster. Sjutton miljoner. Det är sju miljoner fler än det bor i Ungern.

Ungerns ambassadör till USA besökte Colbert på hans show och delgav honom resultatet – med två förbehåll: Colbert måste tala flytande ungerska, och han måste vara död.

Jag tror inte att Chuck Norris uppfyller något av kriterierna heller, men Colbert bjöds in till Ungern med en möjlighet att kringgå reglerna.

Resultatet av omröstningen hittas här. Lägg märke till att Daily Shows programledare, Jon Stewart, hamnade på andra plats, och att Szent István, Ungerns förste kung, hamnade först på trettonde plats.

Lite absurda berättelser är på sin plats så här dagen före riksdagsvalet. Denna slår det mesta.

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Colbert kickar Chucken

  1. Magistern skriver:

    Hehe…lika bra som inlägget ”Matematik för vansinniga”. Var får du allt ifrån?

    Imponerad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *