Universums centrum

Om en vecka är det kongressval i USA och temperaturen i "debatten" har stigit till outhärdliga nivåer. Republikanerna, som ser ut att förlora flera säten i kongressen, tror på typiskt inskränkt manér att universums centrum befinner sig någonstans i deras heliga nation (USA).

[tag]Dick Cheney[/tag] är övertygad om att terroristerna i Irak har gjort oktober 2006 till en av de dödligaste månaderna sedan invasionen – endast på grund av att det är kongressval nästa vecka. Underförstått: Terroristerna hjälper DemokraternaDemokraterna hjälper terroristerna.

Liknande tankegångar florerade inför presidentvalet 2004, men då visade sig att Al Qaeda egentligen ville få [tag]George W. Bush[/tag] omvald – något de lyckades med.

Med en republikansk president och en republikansk kongress har terroristerna fått ett nytt vattenhål (Irak) och fått behålla ett gammalt (Afghanistan). Samtidigt har en terrorstat fått tillgång till kärnvapen (Nordkorea) och en annan är på god väg (Iran). Egentligen är det inte alls konstigt att terroristerna hellre vill se Republikanerna vid makten.

Om den amerikanska debatten lägger USA i universums centrum, så befinner sig just nu dess absoluta mittpunkt i debatten om stamcellsforskning.

[tag]Michael J. Fox[/tag], som lider av [tag]Parkinsons[/tag], har inför valet i ett flertal reklamfilmer tagit ställning för kandidater som är för stamcellsforskning. Eftersom de flesta republikaner inte vill befatta sig med sekulära forskningsmetoder, utan snarare hoppas att lösningen på Parkinsons kommer till dem i formen av en brinnande buske, tar Fox framför allt ställning för demokratiska kandidater.

Vilket fick blåshålet [tag]Rush Limbaugh[/tag] att explodera i fånigheter.

Limbaugh anklagade i ett av sina radioprogram Fox för att antingen spela sin spastiska ryckningar, eller låta bli att ta sina receptbelagda mediciner, och under tiden härmade han dem. Limbaugh, som med tanke på att han åkt dit för att ha plockat ut lite för många receptbelagda värktabletter till sig själv, borde veta bättre. Foxs ryckningar berodde på att han tagit medicinen. Hade han inte tagit någon medicin hade han knappt kunnat röra sig alls.

Fox har sedan dess besvarat många frågor om Limbaughs idiotier och han har hela tiden visat sig vara en större man – till själen, inte kroppshyddan – än Limbaugh.

Och under tiden kretsar universum vidare – men i ärlighetens namn ligger kanske dess centrum inte i USA… 

Det här inlägget postades i Politik, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *