Julpyssel från NRA

När det gäller julpyssel finns det väl inga bättre erbjudanden än de från vapenlobbisterna i the National Rifle Association (NRA).

Under julhelgen cirkulerade några illustrationer från en påstådd NRA-broschyr på ett flertal amerikanska liberala bloggar. Illustrationernas natur och broschyrens innehåll fick många att tvivla på autenticiteten, men efter samma illustrationer dykt upp på omslaget av en av NRA:s tidningar kan man inte längre tvivla på att broschyren verkligen existerar. Den är en pamflett om alla de olika hemskheter som alla fridfulla automatvapenägare hotas av – såsom djurrättsaktivister, Michael Moore och FN.

Via bloggarna Wonkette och Boing Boing kan man numera ladda ner hela broschyren i underbar PDF-form.

Det är nu pysslet börjar.

Öppnar man PDF-dokumentet i Adobe Reader och väljer textmarkeringsverktyget kan man markera små osynliga texter under flera av bilderna i broschyren. Kopierar man de små texterna till ett textredigeringsprogram framträder de i all sin synlighet.

Texterna utgör idéförslag och koncept för tecknaren från författarna av broschyren. Ett exempel:

Idea: Good (American values) and evil (anti-American influences) are locked in a final, titanic moment of combat, and the reader must act now.
Concept: Iconic evil non-American figure with blazing torch seeks to overpower and set fire to American flag defended by iconic American muscular warrior. Good guy has death grip on bad guy's throat and on the torch, which has already caused the flag to smolder. The balance of power is dangerously equal; neither combatant has advantage.

Just det exemplet användes inte av tecknaren. Istället ser man en familj se en tsunami närma sig. En tsunami som de antagligen ska försvara sig emot – med vapen.

Fler av texterna kan man hitta här.

När det gäller bilderna finns det flera klassiker. Jag kan personligen rekommendera bilden av djurrättsterroristerna med en Dynamit-uggla (som jag trodde var utrotade på grund av, ni vet, BOOM!), en ond höna och orakade hippeben.

Tack, NRA. Jag hade precis tröttnat på att klippa fransar på smällkaramellerna.

Det här inlägget postades i USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *