Med skrattet i halsen

THE DAILY SHOWs framgångar de senaste åren går det inte att ta miste på. Programledaren Jon Stewart har blivit en politisk maktfaktor och programmet har ynglat av sig. Stephen Colbert har en egen show som följer direkt på THE DAILY SHOW. Steve Carrell har haft stora framgångar med THE OFFICE, THE 40-YEAR-OLD VIRGIN och LITTLE MISS SUNSHINE.

Att programmet har en vänsterliberal vinkling undgår väl ingen. Även om liberaler och demokrater ibland råkar illa ut i THE DAILY SHOW, så utsätts säkerligen konservativa och republikaner för majoriteten av skämten och sarkasmerna. Som det borde vara, alltså.

Nu har de konservativa dock tröttnat.

Med hjälp av (surprise, surprise!) The Fox News Channel startar inom kort THE ½ HOUR NEWS HOUR – ett konservativt svar på THE DAILY SHOW.

Reklam för programmet har börjat göras. Så här roligt kan det vara när man använder Rush Limbaugh och Ann Coulter som komiker. Klippet kommer från programmet Hannity & ColmesThe Fox News Channel:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3WCNc7JZ24k[/youtube]

President Rush Limbaughs ”skämt” om att Howard Dean nu äntligen får den medicinska hjälp han behöver, faller ganska platt när man tänker på Limbaughs egna medicinska historia.

Vicepresident Ann Coulters ”skämt” i klippet ovan är en upprepning av något hon sa om Islam den 12:e september 2001: ”We should invade their countries, kill their leaders and convert them to Christianity”.

I klippet har President Limbaugh en sekreterare vid namn Rose Mary. Det skulle kunna röra sig om Rose Mary Woods, något Alan Colmes nämner precis på slutet av klippet. Woods var Richard Nixons sekreterare och stod bakom honom under Watergate-skandalen. Hon lyckades radera de viktigaste fem minuterna av Nixons ljudinspelningar av ”misstag”.

I försöken att ytterligare bygga hypen av programmet kör man följande reklamfilm på The Faux News Channel:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w3DA5lN1iwI[/youtube]

La ni märke till hur de nämnde ”Gay penguins” två gånger? Kul, va?

THE ½ HOUR NEWS HOUR håller så usel komisk kvalitet att man nu kan misstänka att konservativa republikaner helt saknar humor. Både falafeln Bill O’Reilly och blåsbälgen Sean Hannity är roligare än ett påstått komediprogram och då är det illa ställt med det konservativa USA. Det är ju tur att de bara styr den större delen av världsekonomin och kontrollerar världens mäktigaste armé.

Det här inlägget postades i Media, Politik, USA. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Med skrattet i halsen

  1. erica skriver:

    Här kan man nog lära sig en del, kul. Är inte alls uppdaterad och behöver bli det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *