Dåliga dagar, sämre dagar

Den amerikanska högern befinner sig just nu i ett fritt fall. Och den här veckan har bjudit på några videoklipp som visar på det.

Dick Cheney smyger i buskarna, som ett rovdjur vakande över sitt byte, i en talande bildkomposition.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x99lnVeY4jQ[/youtube]

Bill O’Rally exploderar, näst intill bokstavligt talat, när han blir emotsagd. Fallet de ”diskuterar” handlar om två flickor som blev påkörda av en rattfyllerist i Virginia Beach. För Mr. Falafel är det viktigt att rattfylleristen var olaglig invandrare. Borat-wannaben Geraldo Rivera har förvånansvärt stark motståndskraft till BillOs ”argument”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lm7wxaixoN4[/youtube]

Den roligaste videon bjuder emellertid den förre talmannen Newt Gingrich på. Det räckte tydligen inte med att han i veckan erkände att han varit otrogen med en av sina assistenter samtidigt som han på 90-talet förföljde Bill Clinton för sin affär med Monica Lewinsky. Nej, Newt ville synas ännu mer i TV genom att säga att alla som bor i USA bör lära sig engelska, språket för framgång, istället för att fortsätta tala ghettospråket (underförstått, spanska, språket för misslyckande). Jag vet inte vad som var den största skymfen mot det spanska språket, hans dumma kommentar, eller hans efterföljande ursäkt:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZpZcRDSruNI[/youtube]

Fast det finns ju lite goda nyheter för den amerikanska högern också. När människan får för stor makt, straffar Gud dem. Om YouTube är vår motsvarighet till Babels torn, så har nu straffet kommit:

Nej, det är inget skämt…

Det här inlägget postades i Politik, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *