Avvikande temperaturer

År 2007 verkar kunna bli det varmaste året hittills i världen. Här är en världkarta som visar hur mycket apriltemperaturerna avviker från genomsnittet (1961-1990):

map_blended_mntp_04_2007_pg.gif

Två saker är värda att notera:

1. Situationen i Sibirien verkar kunna förstärka och påskynda den globala uppvärmningen. Förutom de lokala problemen med att permafrosten försvinner, frigörs stora mängder metan i atmosfären – metan som är mer än 20 gånger kraftfullare än koldioxid när det gäller att värma upp atmosfären. Avvikelserna med mer än 5 plusgrader är allvarliga.

2. Det är inte konstigt att USA är sena att agera. När större delen av landet visar upp kallare temperaturer än normalt så kan den globala uppvärmningen inte direkt ses som ett hot.

För att hitta lite glädje i smolkbägaren ser jag fram emot en fin sommar med vackert väder och behagliga temperaturer. Även om det dåliga samvetet ständigt kommer att vara närvarande…

Det här inlägget postades i Världen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Avvikande temperaturer

  1. Fredrik Svensson skriver:

    Ja man får se det från den ljusa sidan, fins väder…men också göra den insats man kan och framförallt kyla några Staropramen och lägga i kylväskan….

    🙂

    F

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *