När media tystnar

[tag]Lärarförbundet[/tag], Sveriges elevråd – SVEA och Lärarförbundets skolledarförening har startat en kampanj som de valt att kalla Sanning eller konsekvens?

I stort sett går den ut på att bekämpa medias negativa bild av den svenska [tag]skola[/tag]n. De rullade ut två rapporter (1 & 2) om hur media vinklar skolrapporteringen på ett negativt sätt och höll i torsdags 13 presskonferenser runt om i riket för att basunera ut sitt budskap.

I Malmö kom ingen från [tag]media[/tag] på presskonferensen.

TT skickade ut telegram – nu nappade några fler: Göteborgs-Posten, SvD och DN. Man kan dock inte tala om att Lärarförbundet fått något större genomslag för sina idéer. Nog är det konstigt att så fort [tag]Jan Björklund[/tag] släpper väder så ska det publiceras, basuneras och megafoneras, men när Lärarförbundet, med 230 000 medlemmar, vill få ut sitt budskap så möts de av ett ”meh…” och möjligtvis en kort notis på sidan 14.

Det är en skam.

Det här inlägget postades i Media, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *