Ett gäng medelmåttor

Novus Opinions ministerbarometer för juni 2007 har släppts. TV4 Nyheterna ägnar tid åt att [tag]Jan Björklund[/tag] och [tag]Fredrik Reinfeldt[/tag] fått störst förtroende av det svenska folket. Även DN ger det utrymme. Björklund har sin teori:

Jag tror att människor uppskattar den [tag]skolpolitik[/tag] som [tag]regeringen[/tag] för och vårat sätt att argumentera för den.

Björklund och Reinfeldt fick båda betyget 2,9 på en 5-gradig skala. Enligt det betygsystem som jag fick erfara i skolan skulle det ses som ett misslyckande att inte ens komma upp i 3,0.

Du, Björklund: Människor uppskattar inte skolpolitiken så mycket att de är villiga att ge den en femma. Nöjer du dig verkligen med det?

Om nu de med högsta betyget inte ens nådde upp till medel, hur gick det då för resten?

De som hade lägst, Mikael Odenberg och Tobias Billström, hade 2,2. Övriga ministrar befann sig i den högst medelmåttiga spridningen.

Jag skulle dock gissa att både Sven-Otto Littorin (2,4) och Carl Bildt (2,8) rasar något till nästa barometer. Den här var gjord den 18:e och 19:e juni – innan både falska examensbevis och lögner inför KU.

Medierna glömmer dessutom titta på vissa siffror i barometern. Den 7-10 oktober 2006 hade 23 % ganska eller mycket lite förtroende för den borgerliga regeringen. Nu hade 47 % ganska eller mycket lite förtroende för dem. Under samma period har antalet som har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen sjunkit från 54 % till 35 %. Intressant? Tydligen inte.

Ett gäng medelmåttor för en medelmåttig politik, främst på skolområdet, och blir prisade för det av trötta medier. Nyhetstorkan började tidigt i år.

Det här inlägget postades i Media, Politik, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett gäng medelmåttor

  1. Andreas skriver:

    Ja, det var en riktig överraskning med Björklunds framgång tycker jag!

  2. Fred skriver:

    Överraskande? Roligt? Jag vet inte det… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *