Begränsat samförstånd

Den borgerliga regeringen söker nu samförstånd inom [tag]kulturpolitik[/tag]en. I en debattartikel i dagens DN efterfrågar [tag]Lena Adelsohn Liljeroth[/tag] en bred politisk förankring på kulturområdet:

För att kunna fungera väl behöver kulturpolitiken bygga på ett betydande mått av samsyn över partigränserna.

Vadan denna storsinthet? Hjälp, samarbete, kooperation? Hmm… Att man sträcker ut en hand på det kulturpolitiska området är nog ingen slump.

Sökandet efter samförstånd beror på att den borgerliga alliansen vill se samförstående ut, men de vågar inte riktigt söka samarbeten på områden som de egentligen anser vara viktiga. Kultur är meningslöst. Det spelar ingen roll hur det går i förhandlingarna – bara det förhandlas. Det har ingen betydelse hur [tag]kultur[/tag]politiken utformas – bara den utformas blocköverskridande. Det ger pluspoäng för alliansen.

För att komma in på en hjärtefråga: Varför söker inte [tag]Jan Björklund[/tag] samförstånd inom [tag]skolpolitik[/tag]en. Utan att på något sätt förringa kulturen anser jag att skolan är en större och viktigare politisk fråga. Varför vill man inte ha konsensus på det området?

Vissa av oss anser att [tag]skola[/tag]n är för viktig för att den ska utformas av en minimal majoritet i riksdagen (och i praktiken bara av folkpartister). Där, om någonstans, borde man hitta breda politiska lösningar. Långsiktighet och hållbarhet borde vara nyckelord när vi pratar om utbildning av framtida generationer.

Vi tar tacksamt emot din trevare Adelsohn Liljeroth. Men för bövelen, sträck ut din hand, major Björklund!

Det här inlägget postades i Politik, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Begränsat samförstånd

  1. Katarina skriver:

    Visst kan man säga stt det finns flera viktigare område, men man borde inte underskatta kulturen. Det är också en viktig del av vårt liv.

  2. Fred skriver:

    Jag skulle aldrig få för mig att underskatta kulturen. Men jag anser att skolan är en viktigare politisk fråga att söka samförstånd kring.

  3. Kultur är väldigt viktig – allt är väl det. Skolkulturen? Ja, men det är samförståndet du skriver om…  det handlar om att ha samma förstånd… och …. Ordet förstånd… om vi kopplar det till dina bilder blir det väldigt roligt. Jag har läst. Massor i din blogg.Allt gott.Anne-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *