Återfall

Jag hade ett beroende en gång i tiden – ett beroende som gjorde att jag startade den här bloggen. Nu när TV8 inte längre sänder mitt beroende har jag bara enstaka återfall på internet. Fullt tillräckligt för att ge mig en kick.

Det gäller naturligtvis The Faux News ChannelThe Fox Noise ChannelThe Fox News Channel.

Den enda anledningen till att jag sörjer att kanalen inte längre går att se ocensurerad på svenska breddgrader, är att jag saknar adrenalinkicken man får av att bli fullständigt ursinnig. Jag anser mig själv vara en ganska sansad person – men inget får igång min stenåldriga vrede som ett avsnitt av The O’Reilly FactorThe Fox News Channel. Programledaren, Bill O’Reilly, saknar varje gnutta vett, fason, rim och reson.

Ett exempel, som ganska tydligt beskriver programmet, är när BillO försöker skrika sönder Geraldo Rivera, en kollega från Fox News. Den enda skillnaden mot vanliga gäster i programmet är att Geraldo faktiskt kan skrika tillbaka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tLPuGuaZTx8[/youtube]

Under juli månad har Bill O’Really försökt få till stånd en massrörelse i protest mot Daily Kos, en vänsterliberal sajt. Han upprördes av anti-Bush-känslorna på sajten så till den milda grad att ha försökte få JetBlue att avsäga sig allt sponsorskap för Daily Kos årliga konvent Yearly Kos. Det lyckades, och nu går han efter alla som försöker framträda på konventet. Här läxar han upp en folkvald senator, Chris Dodd (lägg märke till Göran Perssons framträdande roll i inslaget):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gUYakIbyNLk[/youtube]

Det finns få ljuspunkter här. Bill O’Rally kommer att fortsätta spy galla över alla som inte håller med honom ett bra tag till. Det verkar dock som om han håller på att spåra ur. Han börjar likna en konspirationsteoretiker som har druckit för djupt i Ding Ding Värld-brunnen. Och nu har operan om hans sexuella trakasserier kommit, också. Bill O’Reillys verklighet liknar inte vår – på något sätt.

Är det konstigt att man trillar dit emellanåt?

Det här inlägget postades i Media, Politik, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *