En avsågad Green

Jag upplever det som om homofobin är ganska vitt utbredd, även utanför frikyrkliga kretsar, men det är en förvånansvärt stor del av budskapet ”älska din nästa, så som dig själv” som vantolkas till ”hata honom som älskar någon som är som han själv.”

Vår svenska motsvarighet till Jerry Falwell (han med Teletubbies), Åke Green, står just nu inför hovdomstolen och försöker försvara varför han kallade homosexualitet för en cancersvulst och varför han anser att Gud hatar bögar. I tingsrätten dömdes han till en månads fängelse för hets mot folkgrupp, den första domen i sitt slag. Det är den domen som är överklagad.

Åke Green har blivit martyr.

I ett radioreportage häromdagen gavs följande internetadress:

http://www.godhatessweden.com

Det är (naturligtvis) en amerikansk sida med rötterna i en frikyrka i Topeka, Kansas. På sidan hävdas det att Gud hatar Sverige för att de dömt någon till fängelse för att de uttalat sitt (och Guds) hat mot bögar. Beviset och det rättmätiga straffet för detta är tsunamin som krävde ett stort antal svenskars liv.

Samma grupp står bakom sidorna:

http://www.godhatesamerica.com
http://www.godhatescanada.com
http://www.godhatesfags.com

En hemsida som skriver

THANK GOD FOR ALL DEAD SWEDES!!!

kan enligt min mening inte stå oemotsagd. När de dessutom uppmanar

If you have something relevant to say (and cuss words are not relevant, you tolerant, loving, sodomite Swedes) contact us at info@godhatesamerica.com

så kan jag naturligtvis inte hålla mig. Jag skrev därför detta mail till dem:

Dear Westboro Baptist Church (Topeka, Kansas),

I am very glad to have found your webpage, godhatessweden, and its sisterpages on the internet. It proves beyond a doubt that baptists in America (or at least Kansas) have lost their minds. I have a few things to say about the matter (and you do not have to worry, I will not use any cuss words).

I know you may not want to hear this, but sodomy is not an uncommon practice among heterosexuals as well as homosexuals, and yes, even truebelieving baptists engage in it. If you ask me, although I have a feeling you will not, there is a huge amount of fear of penetration among those who have gone through all the work to put up the webpages. Or maybe sodomy is on their/your minds all the time for completely opposite reasons.

If there is a God, and that looks doubtful since you exist, he/she/it would not care who and how you engage with each other sexually. Why do you? What about sodomy and homosexuality do you find so alluring that you must take up, not one, not two, not three, but four (at least) sites with it? You really must love thy neighbor in more ways than one.

Yours sincerely,
God Hates Baptists in Kansas

Jag tror inte att de är omvända på grund av mailet. Jag tror inte ens de svarar. Men om man bara kan så ett frö av tvivel, av osäkerhet, så är det värt tiden.

/Fred

Det här inlägget postades i Sverige, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *