Björklund nästa?

Nyligen fick rikspolischefen [tag]Stefan Strömberg[/tag] sparken. Enligt Sydsvenskan beror det på kritik inifrån de egna leden.

Kritiken gick ut på att rikspolischefen krävt allt för mycket mätbara mål av de regionala myndigheterna – och att han varit dålig på att ge beröm.

Så här skrev vår skolminister, [tag]Jan Björklund[/tag] för ett år sedan i DN Debatt:

Den nya regeringen är fast besluten att förändra svensk skolpolitik […]. Kunskapsmål och kunskapskrav ska uttryckas tydligt och utan stora tolkningsutrymmen. Nationella prov ska utvärdera att målen nås.

Han kräver alltså mätbara mål. Och när gav han den svenska [tag]skola[/tag]n beröm senast?

Nu väntar vi med spänning: När ska regeringen sparka Jan Björklund?

Det här inlägget postades i Politik, Skola, Sverige och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Björklund nästa?

 1. Christer skriver:

  🙂 Han har gett sig själv både gult och rött kort i alla fall!

  Såg att du tog upp terminologin i skoldebatten i en kommentar hos Magistern. "Lennart" skriver så här i en kommentar i min blogg: "det är en vara vi talar om här. Allt som har en efterfrågan, en tillgång och ett pris är en vara. Vi har folk som vill ha utbildning, så vi har en efterfrågan. Vi har dom som vill tillhandahålla utbildningen, både klåfingriga politiker och privata företag. Och utbildningen kostar pengar. Alltså är det en vara."

  Skönt va?!
  MVH
  Christer

 2. Fred skriver:

  Puh, vilka haranger ni körde bland kommentarerna. Stå på dig Christer, din röst behövs för att bekämpa ekonomifieringen av vårt läraruppdrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *