Don’t show, don’t tell

The Fox News Channel är en kanal som har en ganska strikt urvalsprincip när det gäller vilka nyheter som ska förmedlas. Ofta förmedlar man goda nyheter från Irak och Vita Huset, medan man fokuserar på negativa nyheter gällande Frankrike och FN. Här är ett exempel på fakta som inte kommer att synas på FNC:

Spädbarnsdödligheten i USA steg under 2002 (det finns inga siffror för -03 & -04 än) för första gången sedan 1958. Framför allt republikanerna slår sig gärna för bröstet och utropar den amerikanska hälsovården som världens bästa och de får naturligtvis hjälp från FNC. Nu har dock USA en högre spädbarnsdödlighet än diktaturen Kuba, det dör fler spädbarn i USA på grund av dålig hälsovård än det dör soldater i Irak, och i Peking är spädbarnsdödligheten lägre än den i New York. Detta är svårt att spinna för Bush och hans hejdukar.

Exemplen på liknande saker som inte tas upp alls på tevekanalen är många och jag kommer säkert att återkomma till det.

/Fred

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *