Sällskapet för hysteriska föräldrar

Den amerikanska motsvarigheten till Sveriges granskningsnämnd för teve och radio, FCC, har höjt böterna för om man skulle sända obsceniteter. 2004 fick FCC in över en miljon klagomål på oanständiga teveprogram, att jämföra med 111 klagomål år 2000. Det hela visar på en trend som dels har med Janet Jacksons bröst att göra, men också den fascistiska jesushögerns frammarsch på den politiska och mediala arenan.

I USA finns det dessutom ett antal hysteriska (mer eller mindre, oftast mer, kristna) föräldraorganisationer som ser till att barnen inte utsätts för hemskheter på teve. Kolla till exempel in:

www.parentstv.org

Där kan ni dessutom ladda ner de snuskigaste och mest oanständiga klippen från den gångna veckan. Just nu kan man bland annat ladda ner en tonårsorgie och lite snack om analsex. En liten samlingssida för deras bästa klipp hittar ni här:

http://www.parentstv.org/PTC/clips/main.asp

Sajten listar också de sämsta teveprogrammen just nu och i topp (botten?) 10 hittar vi bland andra: That 70s Show, CSI och Will & Grace. Jo, man vet ju hur samhällsförstörande de programmen är. Naturligtvis har de en lista på de bästa teveprogrammen också, i alla fall enligt deras åsikt, bland andra: Extreme Makeover – Home Edition (alltså inte den med bröstimplantaten), Everybody Loves Raymond och American Idol. Vi kan också notera att Sabrina tonårshäxan tidigare har tillhört en av sajtens favoritserier, medan Friends varit ett hatobjekt. Det borde säga något om deras sinne för humor.

På sidan kan man också hitta transkriptioner av program som föräldragruppen anser vara stötande. Där tar de bort alla *beep* och sätter in de fula orden i deras rätta sammanhang.

Filmrecensioner förekommer också på sajten. Ibland filmerna de anser att barn utan problem kan titta på nämner de bland andra Racing Stripes, om en talande zebra som extraknäcker som kapplöpningshäst, och Because of Winn Dixie, en härlig familjefilm om en upphittad hund. I recensionen av den senare lägger de dock till att små eller känsliga barn kan bli upprörda av en diskussion om en mammas avresa och ett åskväder som skrämmer Winn Dixie (hunden).

Men om man inte vill titta på stinkrövade kassfilmer och asluktande mögserier då? Då kan man köpa en DVD-spelare som rensar bort våldet, sexet, och svordomarna från alla ens favoritfilmer:

http://www.walmart.com/catalog/product.gsp?product_id=2598456&sourceid=16121422442029052238

Nu funkar inte teknologin på alla filmer, naturligtvis, utan bara ett urval som har föräldraorganisationens godkännande, bland andra About a Boy (det är mycket våld och sex i alla Hugh Grant-komedier), Black Hawk Down (en krigsfilm utan våld, alltså) och Goldmember (Om man tar bort alla sexuella anspelningar från en Austin Powers-film blir det väl ca 10 sekunder kvar).

Tänk vad vissa har mycket fritid.

/Fred

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *