Förhastad spets

Enligt Sydsvenskan har [tag]spetsutbildningar[/tag]na i Lund inte fyllt sina platser ännu. Det finns inget sensationellt i detta. Det innebär inte att spetsutbildningarna inte är populära. Det innebär inte att de inte kommer att fylla sina platser i framtiden. Det innebär inte att skolorna måste storsatsa på marknadsföring.

Det innebär bara att besluten om att starta spetsutbildningar kom i senaste laget. Skolverket tog de slutgiltiga besluten den 15:e januari. Då var ansökningsperioden redan igång. Två veckor senare – den 29:e januari – stängdes slussarna. Det är inte mycket tid att ordna med ett nationellt intag.

Framför allt är det för tidigt att tro att utbildningarna inte lockar (Sydsvenskan). Särskilt tidigt är det att prata om ett fiasko (Metro, som dessutom fortfarande använder det nedlåtande epitetet ”elitklasser”). Man behöver inte söka sensationer överallt.

Det här inlägget postades i Lund, Skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förhastad spets

  1. annemarie skriver:

    Hmm – alltid, alltid intressant att läsa här. Får jag lov att önska Glad Påsk mitt i all debatt? Anne-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *