Percy i knipa

I SVT:s Debatt häromdagen berättade byggaren och idrottsledaren Percy Nilsson att han snart ska flytta in i Turning Torso. Det ser emellertid ut som om han får flytta till en mycket mindre åtråvärd adress, där utsikten inte är över Öresund, utan där han istället får titta ut mot en mur genom galler. Ett års fängelse för skattebrott, lyder domen mot honom.

Han tycker naturligtvis synd om sig själv:

Det är farligt att vara idrottsledare i dag, och jag vill varna alla som tänkt ge sig in i det.

När man ser ordet idrottsledare så tänker man osökt på någons pappa som tränar knattelaget iklädd en alldeles för liten träningsoverall. Percy är ingen idrottsledare. Han är en pamp som råkat åka dit för saker som de flesta anser vara självklara.

Om man betalar ut löner via banker i Luxemburg i syfte att undvika skatt, borde man inse att man gör fel. Istället säger Percy:

Vi har inte gjort något brottsligt, utan tvärtom något som är bra för samhället och idrotten.

På vilket sätt anser Percy att det är bra för samhället och idrotten att han betalar utländska hockeystjärnor miljonbelopp som han sedan inte skattar för?

För en Malmöbo blir den självklara frågan: Blir den nya hockeyarenan och eventcentrat i Hyllie av efter det att Percy dömts för skattebrott? Percy är boss för just det projektet. Han hittar inte helt oväntat en försvarare i Malmös mest politiske pamp, Illmar Reepalu:

Jag har inga synpunkter på rättsordningen – om det är rätt eller fel. Men jag konstaterar att Frölunda friades i ett liknande mål och jag utgår från att det här överklagas. Det är viktigt att det prövas.

Illmar har alltså ingen synpunkt på rättsordningen, men säger ändå vad han tycker borde hända. Hyllieprojektet ska bli av utan hänsyn till petitesser som den allmänna opinionen eller om företagsledaren som har hand om projektet sitter bakom lås eller bom.

MIF Redhawks spelar i Allsvenskan 2006. Som av en händelse råkar 2006 också vara ett valår…

/Fred

Det här inlägget postades i Malmö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *