Antiglassister

Det är bra att debatten äntligen tagit fart när det gäller glassen Nogger. Även 88:ans hemlighållna hyllning till vår tids mest hatade diktator har slutligen exponerats. Det är på tiden att man har tagit krafttag emot GB och andra spridare av rasistiska epitet.

Nu måste dock kampen gå in i en ny fas.

Ett nödvändigt, men stort, steg som måste tas är att siffran 88 helt rensas ur vårt räknesätt. Vi kan inte ha en siffra som står för Heil Hitler. Man borde samtidigt ta och titta närmre på siffran 18, som använts av flera rasistiska organisationer som en förkortning av Adolf Hitler. Som en olycklig slump måste allt som hände under år 1888 strykas från våra historieböcker, men det är nog bara bra. Ärligt talat, vem vill veta något om Jack the Ripper?

Det kan dock inte sluta med en räknereform. Språket kräver också sina förändringar. Svenska Akademiens Ordlista har flera exempel på ord som behöver rensas ut: ligger, tigger och niger är bara några få exempel. Naturligtvis måste alla ord som innehåller bokstavskombinationen SS tas bort. Ordet glass är det första som försvinner.

Lyckligtvis finns det många ord kvar i det svenska språket som inte har några som helst rasistiska klanger. Ord som tokstollar, med, för, mycket, och fritid kommer att leva kvar, till allas vår glädje.

/Fred

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *