(A)rena skitsnacket

Percy Nilsson vill verkligen inte att Malmö ska få en fotbollsarena värd de svenska mästarna:

Jag tror att arenan i Hyllie skulle vara mer värd för kommunen än Malmö stadion. Hur många matcher spelar MFF, femton-tjugo? I multiarenan ska [sic] vi evenemang 120 dagar om året.

Malmöborna vill inte se hockey, särskilt inte ett lag som inte ens lyckas klamra sig fast i Elitserien. Folk vill se fotboll. Det är ju självklart att MFF ska ha en arena där de kan spela Champions League. Så som det ser ut nu får de spela hemmamatcher på Ullevi.

Att MFF inte har en arena av europeisk klass är inte det värsta. Det är attityden hos en av Malmös rikaste män, och hans nära kopplingar med Malmös politiker, som utgör det största hotet mot Malmös populäraste lag:

Jag är inte ute efter Malmö FF, men varför ska en sport vara mer värd än den andra? Vi siktar på att få ishockey-VM, konståkningstävlingar, friidrott och ska ha en massa artister.

Jo, Percy. En sport kan vara mer värd än andra. Flera tusen vill se fotboll, medan konståkning (tyvärr, kanske) inte har lika stor dragningskraft.

Percy! Sluta använda din monetära makt till att snuva Di Blåe på en värdig arena! Inse att du och ditt lag har förlorat dragningskraften. Ni får gärna återkomma när det går bättre.

/Fred

Det här inlägget postades i Malmö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *