Tusen och en fånge

USA frigav 1000 fångar ifrån Abu Ghurayb häromdagen. Detta på den irakiska regeringens begäran och på grund av att man ville blidka sunniaraberna inför omröstningen kring Iraks nya författning.

Vänstern kommer antagligen att se detta som att USA försöker styra utvecklingen i en för dem fördelaktig riktning. Högern kommer antagligen att se det som att man ger efter för terroristerna. Vilken sunt tänkande människa som helst borde dock ställa vissa frågor kring frigivningen.

1000 fångar, bara så där? Varför satt de där över huvud taget, om de kan släppas utan vidare? Eller om det fanns anledning att fängsla dem, hur kan man bara släppa dem fria? Vill någon förklara för mig? Jag fattar inte!

/Fred

Det här inlägget postades i USA, Världen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *