Ojämna plågor

Tiina Rosenberg kände sig tvingad att avgå från Fi:s styrelse eftersom hon anklagas för plagiat. Expressens redogörelser för hennes undermåliga referensteknik, hur sann den än må vara, har alltså lett till att en person som knappt hunnit kalla sig politiker har avgått från ett parti som knappt finns.

Jämför detta med Bosse Ringholm och Mona Sahlin.

Bosse Ringholm satt som ordförande för Enskede IF och måste rimligen ha haft vetskap om att ungefär en miljon kronor undanhölls från skattemyndigheterna – reklamintäkter som inte redovisades, svarta löner som utbetalades och diverse mysko reseräkningar. Det behöver man inte vara finansminister för att räkna ut att det är fel. Idag är Ringholm idrottsminister och Sveriges vice statsminister – Görans kronprins.

Mona Sahlin betalade ett Toblerone (10-20 kr ?) med fel kreditkort och tvingades avgå.

Man kan tycka som man vill om Tiina, Bosse och Mona, men nog verkar det konstigt att Tiina och Mona döms hårdare för sina "brott" än vad Bosse gör. Det verkar som om Bosse kommer lindrigare undan för sina brott för att han har en penis. Tänk vilka frikort några kulor mellan benen kan ge!

Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *