Under belägring 2 – Die hard i en kyrka

I Dover, Pennsylvania, röstade väljarna i tisdags bort åtta republikanska ledamöter som stått bakom förslaget att lägga till konceptet intelligent design (ID) i skolplanerna. Detta är en tydlig signal från en del väljare att de vill behålla åtskillnaden mellan kyrka och stat, mellan religion och vetenskap. ID är kreationism i förklädnad. Den som påstår något annat är religiös och kan därför ha svårt att förlika sig med tanken att vi faktiskt härstammar från apliknande varelser. ID, som går ut på att fylla vetenskapens alla luckor med gudsbegrepp av olika slag, har ingenting i en vetenskaplig diskussion att göra, allra minst i det allmänna skolsystemet.

I Topeka, Kansas, däremot, röstade skolnämnden i onsdags för att införa ID i skolornas läroplaner. Detta är samma skolnämnd som 1999 lyckades få bort alla referenser till darwinismen ur läroplanerna, men som 2001 tog tillbaka den. I Kansas regerar Gud, och hans vilja är tydligen att stävja alla försök till en vetenskaplig utgångspunkt. Nu när ID ingår i läroplanerna så kan darwinismen ifrågasättas till ingen ände.

God Hates SwedenTopeka, Kansas, verkar vara den religiösa tokstolleismens centrum. Där bor också Fred Phelps, posterpojken för penetrationsångest. Han har rest monument över Åke Green, som Phelps ser som Europas första martyr sedan Spanska inkvisitionen, och tsunamin, som Phelps ser som Guds straff över de sodomitiska svenskarna. Att en sådan stolle får regera fritt utan några som helst inskränkningar leder till att hans beteende och åsikter kan ses som acceptabla.

De som tycker att utvecklingen går mot ett mer utvecklat, ett friare, och ett mer demokratiskt samhälle bör tänka igen. Religiösa fanatiker finns överallt, även i Sverige, och de vill kontrollera skolor och styrande organ, gärna genom att verka i det dolda eller att få oss att tro att deras budskap är gott. Åke Green vill få oss att tro att homosexuella handlingar är syndiga, medan han egentligen tycker bra om homosexuella personer. Sanningen är nog något för Freud, men om Green skulle bli friad så kommer hans åsikter att vara fullt godkända. Då är det bara en tidsfråga innan det är ok att säga samma sak om judendomen eller vegetarianismen – att de är cancersvulster som kan botas eller opereras bort.

De religösa krafterna samlar sig för ett frontalangrepp mot det sekulära samhället, både i USA och i Sverige. Ett fritt demokratiskt samhälle bör tillåta alla religioner, men inte låta sig styras av dem. Högsta domstolens gällande Åke Green faller om några veckor. Då får vi se om vi fortfarande bor i ett fritt demokratiskt samhälle eller ett inskränkt samhälle där det är ok att säga vad som helst om vem som helst. Om Åke Green frias är det fritt fram och jag kommer att ha en hel del att säga om honom.

Det här inlägget postades i Sverige, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *