En fråga till fyra partier

Från och med höstterminen 2007 förändras den svenska [tag]gymnasieskolan[/tag] i enlighet med de elva steg som Regeringen – i samarbete med Vänsterpartiet och Miljöpartiet – har lagt fram som riktlinjer för Skolverket. Tiden för reformen närmar sig, men just nu verkar hela reformarbetet ligga nere – i väntan på valet.

Så om Socialdemokraterna vinner valet – tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet – kommer gymnasiet att förändras. Vi är inte förberedda på det (niorna måste informeras om val inför gymnasiet i november), men vi vet i alla fall om det.

Men vad händer om den borgerliga alliansen vinner? Rivs [tag]gymnasiereformen[/tag] upp? Att de egentligen vill ha mer djupgående reformer står klart efter att man läst igenom deras skolsidor:

Men kommer de att stoppa den kommande reformen?

Den frågan vill jag ha svar på, så jag har skickat följande mail till den borgerliga alliansens samtliga skoltalesmän:

Hej.

Kommer reformen av gymnasieskolan som träder i kraft i augusti 2007 att rivas upp om den [tag]borgerliga alliansen[/tag] vinner valet?

Tacksam för svar. 

Vänligen,

Fred

Jag väntar på svar från Sten Tolgfors (m), Jan Björklund (fp), Sofia Larsen (c) och Inger Davidson (kd).

När det gäller Centern är jag lite osäker på om Sofia är skoltaleskvinna, men hon är i alla fall med i Utbildningsutskottet. När det gäller Kristdemokraterna så försökte jag fråga Kristina (det är hon nere till vänster), men jag fick inget rakt svar, utan bara en hänvisning till en milstjock motion.

Återstår att se om de riktiga politikerna svarar på en enkel ja/nej-fråga…

Det här inlägget postades i Politik, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En fråga till fyra partier

  1. globaljuggler skriver:

    Du har skickat mailet rätt. Sofia är Centerpartiets talesperson i skolfrågorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *