Fp svarar

Nu har även [tag]Folkpartiet[/tag] svarat på min fråga:

Hej! Tack för ditt mejl. Folkpartiet står bakom en del av de förslag som ska genomföras 2007 – t ex att historia blir kärnämne och att ämnesbetyg ersätter kursbetygen. Vi känner dock oro över vissa delar av förslaget. Dit hör t ex att språkvalen minskar på samhällsvetenskapliga programmet genom att inriktningen Språk försvinner. I den nya inriktningen Språk och kultur halveras språken från 400 till 200 poäng. [tag]Allians för Sverige[/tag] anser att språkkunskaper är viktiga för att Sverige ska klara sig i en globaliserad värld.

Om vi får förtroendet att ta över regeringsmakten i höst, kommer vi omedelbart sätta igång ett arbete med att skapa tre inriktningar i [tag]gymnasiet[/tag]: studieförberedande program, yrkesförberedande program och lärlingsutbildningar. I väntan på de kursplanerevideringar som då krävs, kommer huvudlinjerna i de beslut som tas nu att gälla.

Med vänliga hälsningar

Therese Wallqvister

Biträdande kanslichef
Teamledare [tag]Skola[/tag] och Utbildning

Ett bra och välformulerat svar, men problemet återstår: Det finns inga alternativ inom svensk [tag]skolpolitik[/tag]. Vill man exempelvis inte ha ämnesbetyg i en kursutformad skola (som jag) så finns det ingen att rösta på – alla har samma åsikt. Same shit, different color…

Nu är naturligtvis inte bara betygsfrågan som är avgörande vid valet, men det är bra att veta var partierna står.

Lägg märke till den exakta formuleringen som Therese Wallqvister använder i andra stycket och jämför den med Inger Davidsons svar.

Spot on.

De måste tagit del av samma Talking Points Memo – för plagiat är det väl ändå inte fråga om…?

Det här inlägget postades i Politik, Skola, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *