Tönten, karriären och porrfilmen

Dustin Diamond heter han. Under många år kände jag honom bara som Screech.

För oss som ibland spenderade det tidiga 90-talet med att titta på ohälsosamt mycket eftermiddags-TV känns han igen: Screech från serien SAVED BY THE BELL (på svenska: PANG I PLUGGET). Originalserien gick i fyra säsonger (1989-1993). Den följdes av en kortlivad SAVED BY THE BELL: THE COLLEGE YEARS. Några av skådespelarna följde med. Dustin Diamond var en av dem. College-versionen varade bara en säsong, men samtidigt hade SAVED BY THE BELL: THE NEW CLASS startat. Dustin Diamond försökte hålla sig borta, men när collegeserien tankade återvände som han som lärarassistent på sin gamla skola. THE NEW CLASS höll sig i sju säsonger (till 2000) och Diamond hängde med hela vägen.

Efter sitt dryga decennium som tönten Screech utmärkte sig Dustin Diamond inte särskilt mycket som skådespelare. Han regisserade sig själv i DUSTIN DIAMOND TEACHES CHESS – en instruktionsfilm för schackspelare i alla åldrar, men det tvättade inte direkt bort töntstämpeln.

Han ställde också upp som boxare i CELEBRITY BOXING – där avdankade kändisar kunde puckla på varandra utan självdistans och självkritik. Han vann över Ron Palillo, som spelade den väldigt Screech-like Arnold Horschach i 70-talsserien WELCOME BACK, KOTTER. Ja, egentligen är det väl Screech som var lik Arnold… Diamond var något muskulösare nu, men töntstämpeln försvann inte heller i ett program som även innehöll prominenta boxare som Vanilla Ice och Tonya Harding.

Dustin Diamond har inte gjort något värt att tala om sedan sekelskiftet. Hur ska man få folk att prata om honom igen?

Naturligtvis gör man en Paris Hilton och "råkar" släppa en sexvideo.

I en film som nyligen "läckt" på internet har Dustin Diamond sex med två kvinnor. Det rör sig självklart om ett övertydligt försök att rädda en karriär i fritt fall – annars hade kanske en kvinna räckt. Men det borde vara klappat och klart nu, eller hur, Dustin? Vi ser ju hur Paris Hiltons karriär har tagit fart – skiva och allt…

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *