Ena riktiga skämtare

Fd presidentkandidaten [tag]John Kerry[/tag] tar just nu in vatten över ett skämt han drog häromdagen. Det blev lite fel, så som det ibland kan bli, och högerspinneriet är i full gång. Vår egen "Small" Dick Erixon är så upphetsad över det här att man kan höra hans sista säkringar gå på mils avstånd. Kan det vara så att Demokraterna kanske förlorar på det här? Högerstollarna hoppas, hoppas, hoppas…

Kerry har bett om ursäkt för felsägningen, ett flertal gånger, men ingen verkar lyssna på det örat. Bland annat Bushs pressekreterare Tony Snow lyckas mjölka nyheten in till sista droppen – en vana han onekligen tog upp som korre på Fox News.

Alltså:

När den dekorerade Vietnamveteranen Kerry drar ett skämt som, när det missförstås, kan tolkas som kränkande för män och kvinnor i uniform, så går mediedrevet igång med alla sina blodhundar.

Men när vapenvägraren [tag]Bush[/tag] drar ett skämt om hur han inte kunde hitta några massförstörelsevapen i Irak – en militär aktion som hittills kostat tusentals amerikanska och hundratusentals irakiska liv – så händer ingenting.

Nu får man kanske förlåta media något. [tag]Kongressval[/tag] brukar vanligtvis inte vara så upphetsande, så när någon säger något som felaktigt kan tolkas som något värre än vad det är, så är det manna från skyarna.

Det hela låter som ett skämt – och det är det också: det kallas för en amerikansk valrörelse.

Det här inlägget postades i Media, Politik, USA. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ena riktiga skämtare

  1. Magistern skriver:

    Härlig sista mening – en punchline ur den högre skolan. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *