Sommarplatser

Ett långt sommarlov var precis vad doktorn ordinerade. Det gångna läsåret har varit fyllt av nya kurser, massor med nya elever och nya arbetsuppgifter i form av ämnesansvar. En lägenhetsförsäljning och ett husköp har spätt på arbetsbördan och stressen. Ett par veckor in börjar lugnet finna sig.

Eftersom vi inte planerar att åka någonstans – förutom kortare utflykter – och nästan alla vänner valt att fly Skåne så får det bli att hitta på saker i närheten. Här är några platser som jag kommer att besöka i sommar:

Trädgården

Om bara vädret kunde få för sig att bli bättre skulle man kunna utnyttja både sin Baden-baden och sin Weber. Inget att klaga på i övrigt. Vi hittar nya saker i trädgården och i huset varje dag. Senast idag hittade vi ett getingbo – inuti en vägg. Anticimex, nästa…

S. Förstadsgatan 82, Malmö

Restaurangen heter Ganesha och har den absolut möraste kycklingen i stan. Det är ett snabbmatsställe – inget myspys, alltså – men påminner starkt om indiska hak man käkat på i Malaysia, exempelvis, det enda som fattas är bananbladen.

Möllevångstorget

Sommar i Malmö. Torghandel och uteserveringar. Say no more?

Stora Kvarngatan 32

Stans bästa DVD-affär för de regniga sommardagarna – av vilka vi har haft en hel del redan – heter Kvarn Video. Lika billigt som internet, ett bra utbud och, naturligtvis, bläddervänligt.

Royal, rad 12

För sommarens storfilmer passar Sveriges största biografduk bäst. Senast var det TRANSFORMERS. Snart HARRY POTTER 5.

Frekvens 100,6

Din Gata. Bra musik, ingen reklam och charmiga programledare. Ständigt i hörlurarna, i bilen och i trädgården.

Det här inlägget postades i Malmö. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sommarplatser

  1. a skriver:

    Hemmavid alltså – så gör jag också sommarlov. Det händer en hel del där också. Jag har haft ett bra sommarlov – men längtar till SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅNE. Allt gott Anne-Marie

  2. Hej – vill bara avtrycka – varit här och läst. Allt gott – skolstart snart… Anne-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *