Sjuka och friska nördar

biohazard.pngTill alla som tillverkar virus, trojaner, maskar, spyware, malware, spamkommentarer och spammail:

Det räcker nu. Ni har bevisat att ni vet mer om datorer än vissa av oss. Det är dags att klättra upp ur era mödrars källare, gå ut och se att världen är större än några rader programkod. Ställ ner bröstmjölken (av märket Jolt) och inse att finns viktigare saker att göra i världen än att förstöra för andra. Släpp era sönderonanerade tangentbord, raka av de fjun ni har och skaffa ett riktigt jobb istället för att stjäla vår tid och våra pengar. Kan ni inte förbättra världen, så har ni kanske inget här att göra.

Tack för er meningslösa tid.

Anledningen till mina måttfulla ord är att min dator de senaste två veckorna varit utsatt för diverse attacker och att det hela kulminerade i att mitt bredbandsbolag stängde av mig inför risken för fortsatt spridning. Större delen av min fritid har gått åt till att försöka rensa datorn från hur mycket skit som helst, vilket har varit lättare sagt än gjort eftersom internet inte varit tillgängligt. Den är nu renare än när jag fick den, helt utan hjälp från dem som omfattas av de inledande raderna.

Däremot har jag fått ovärderlig hjälp från andra nördar, och här använder jag ordet i dess allra mest positiva bemärkelse. Även om de skulle bo i sina mödrars källare och dricka Jolt så är de mina största hjältar idag.

Ett stort tack till hjältenördarna på Alwil Avast Anti-Virus, Lavasoft Ad-Aware, Safer Networking Spybot Search & Destroy, Ewido AVG Anti-Spyware, Comodo Firewall, Virus Total, SmitRem, VundoFix, Hijack This, Kaspersky Online Scanner och Panda Active Scan. Alla har spelat en roll i min dators konvalescens. Ett särskilt stort tack går till Trogan på Lavasoft Support, som har guidat mig rätt genom datordjungeln.

Krisen är över för tillfället. Nu kanske man snart orkar blogga ordentligt igen…

Det här inlägget postades i Admin, Bloggar, Världen. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Sjuka och friska nördar

 1. Susanne skriver:

  Hört talas om mac? 😉

 2. Fred skriver:

  Jag har en Mac – en Mac Plus med en inbyggd svart-vit skärm på 9 tum och en extern hårddisk på hela 40 Mb. Den fungerar fortfarande utmärkt – jag kan bland annat spela karnevalsspelet från 1990 på den ("Gå hem å läs!") – men den är lite långsammare när det gäller internet. Men visst, du har rätt. Den har aldrig haft något virus…

 3. David skriver:

  Min c64 har aldrig haft virus heller… Kanske ska koppla in den till det där "internet"!

 4. Fred skriver:

  Jag ropade dessutom hej lite för tidigt. I måndags skickade jag helt ovetandes 85 000 spammail från min dator (sorry!). Internetleverantören stängde fullt förståeligt ner mig igen. Trött på att försöka bekämpa alla sjukdomar i datorn formaterade jag helt enkelt (nja) om hårddisken. Nu är den helt ren och beklädd med pansar och brandväggar up the wazoo.
      TDC kan ta sig i brasan; deras kundservice består i att stänga ner ens port utan förvarning och sedan inte erbjuda någon hjälp för att öppna den igen. Tack istället till Dell, som var mer än hjälpsamma.

 5. Henkera skriver:

  Det har inte slagit dig att tillverkningen och uppdateringen av nya virus uppkommer på en högre nivå som rent utav är lukrativ. Har du funderat på varför virus bara genomsyrar sidor som man kommer till när man söker efter crackade program, filmer och spel? En så pass intelligent person som kan tillverka ny programkod till virus borde väl göra det värt mödan och använda det till att komma in eller förstöra för en betydligt rikare, mer inflytelserik målgrupp? Genom världshistorien har alltid en liten klick människor strävat efter att lägga sig på toppen och sko sig på den stora massan. Jag tror inte antivirusbranchen är ett dugg anorlunda.

 6. Fred skriver:

  Inget av det du skriver minskar mitt förakt för de här personerna.

 7. Tomas skriver:

  För att klara dig undan i fortsättningen, använd inte Internet Explorer eller något av samma tillverkares mailprogram. Installera Firefox och Thunderbird. När du dessutom upptäcker Firefox förträffliga plugins så kommer du inte titta åt något annat håll.

 8. Fred skriver:

  Använder inte IE eller Outlook. Firefox är förträffligt på alla sätt, men innebär inte immunitet. Jag har däremot grävt förstärkta skyttegravar, skaffat mig artilleriunderstöd och har möjlighet att inkalla flyget om det skulle behövas.

 9. sarah skriver:

  min dator var helt invaderad av trojaner och massa strunt. Så jäkla irriterande….hade jag fått tag i pubertetsoffren så hade jag krossat adamsäpplet…och kuken på dem!

 10. xel skriver:

  Dina förutfattade meningar är en aning anakronistiska.Tyvärr var det länge sedan det var vi små finniga, missanpassade, tonårsnördar som styrde och ställde på nätet – dels för att det var skoj men mest för att Gick. Nuförtiden är det skickligt organiserade yrkeskriminilla med stora vinstintressen som ligger bakom spammen, botnetten, maskarna och allt anant obehagligt. Välkommen till 2007! Och så länge folk envisas med att köpa windowslicenser och därmed ge sitt tysta samtycke istället för att utöva lite konsumentmakt, lär vi inte se någon förändring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *